• PRIESKUM ZÁUJMU
          • PRIESKUM ZÁUJMU

          • Vážení rodičia,


            na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy a výskumu zo dňa 18. 05. 2020 a v súlade s plánovanými opatreniami účinnými od 01. júna 2020 Vás žiadame o vyjadrenie sa k umiestneniu Vášho dieťaťa do školy ( materskej školy, ŠKD ) od 01. 06. 2020. Vaše rozhodnutie, prosíme, oznámte prostredníctvom návratky (zaslaním na: zssmshniezdne@mail.t-com.sk ), prípadne telefonicky triednemu učiteľovi najneskôr do 21. 05. 2020 do 9:00.

            Bližšie informácie v prílohách.

        • Prijímacie skúšky na stredné školy
          • Prijímacie skúšky na stredné školy

          • Dôležité:

            Prosíme rodičov žiakov 9. ročníka, aby sledovali webové sídla stredných škôl ohľadom prijatia ich dieťaťa na strednú školu.

            Harmonogram prijatia na stredné školy:

            do 29. mája 2020 - riaditeľ SŠ rozhodne o priajtí uchádzača a zašle rozhodnutie o prijatí na SŠ

            do 4. júna 2020 - uchádzač oznámi SŠ svoj nástup alebo nenástup 

             

            To znamená, že ak sa žiak nezapíše do 4. 6. 2020 na žiadnu školu, môže sa stať, že už sa nebude mať kde zapísať !!! Neexistuje možnosť potvrdiť záväzne štúdium a potom to zrušiť !!!

            Záväzne je záväzne. Podobný systém funguje na vysokých školách. Ak rodič záväzne potvrdí nastúpenie, už ho nie je možné zmeniť.

            Pokiaľ záväzne nepotvrdí nastúpenie nikam a žiaka neprijali na danú SŠ, rodič môže na ňu zaslať odvolanie SŠ.

        • Informácia o preberaní rozhodnutí prijatých žiakov do 1.ročníka .
          • Informácia o preberaní rozhodnutí prijatých žiakov do 1.ročníka .

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hniezdne týmto oznamuje , že rozhodnutia o prijatí žiakov do 1.ročníka v školskom roku 2020/2021  si môžu zákonní zástupcovia vyzdvihnúť osobne v budove ZŠ s MŠ Hniezdne , a to v dňoch 27.4.2020 - 30.4.2020, v čase od 8:30 – 12:30 .

            Novoprijatí žiaci, ktorí majú trvalé bydlisko v obci Forbasy si môžu rozhodnutia vyzdvihnúť na obecnom úrade vo Forbasoch.

            Zároveň žiadame rodičov, aby si so sebou priniesli rodný list dieťaťa, ako aj poplatok  ( 15 € ) za nákup pracovných zošitov pre budúcich prvákov. V prípade, ak sa zákonný zástupca rozhodne zakúpiť tieto pomôcky sám, nie je potrebné poplatok priniesť so sebou.

             

            V Hniezdnom   24.4.2020                                                                     Ing. Adriena Ondrejčeková

                                                                                                                                            riaditeľka školy

        • Informácia k zápisu detí do materskej školy.
          • Informácia k zápisu detí do materskej školy.

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hniezdne týmto oznamuje , že zápis detí do materskej školy sa tento rok bude realizovať elektronicky . Na našej web stránke vľavo na lište je „ elektronická prihláška „ . Túto prihlášku po otvorení vyplňte  potrebnými údajmi a odošlite. V spodnej časti prihlášky je sekcia „ poznámky „ . Poprosíme, aby ste tam uviedli  „ MŠ „ , čo je pre nás indikátor na to, aby sme vedeli, že dieťa prihlasujete do materskej školy. Na základe usmernenia MŠVVaS SR nie je potrebné , v tomto školskom roku , potvrdenie od pediatra o zdravotnom stave dieťaťa.

            Aplikácia na vyplnenie elektronickej prihlášky do materskej školy bude sprístupnená od 1.5.2020 – 31.5.2020. V priebehu mesiaca jún Vás budeme, prostredníctvom našej stránky ,informovať o ďalšom postupe pri preberaní rozhodnutí prijatých detí do našej materskej školy.

             

             

            V Hniezdnom 24.4.2020                                                                       Ing. Adriena Ondrejčeková

                                                                                                                                      riaditeľka školy

        • Usmernenie k hodnoteniu žiakov Základnej školy s materskou školou Hniezdne v čase mimoriadnej situácie.
          • Usmernenie k hodnoteniu žiakov Základnej školy s materskou školou Hniezdne v čase mimoriadnej situácie.

          • Na základe usmernenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a rozhodnutia pedagogickej rady zo dňa 22.4.2020 vydávam podrobnosti o priebežnej a koncoročnej klasifikácii žiakov Základnej školy s materskou školou Hniezdne počas mimoriadnej situácie v II.polroku školského roka 2019/2020 :

            1. Slovné hodnotenie

            Prospech predmetov na vyučovaní pre prvý ročník základnej školy sa bude hodnotiť slovne podľa Metodického pokynu č.22/2011, čl.3 ods.3

             

            1. Klasifikácia absolvoval/neabsovoval

            Klasifikácia absolvoval/neabsolvoval namiesto hodnotenia známkou bude vo všetkých výchovných predmetoch vo všetkých ročníkoch.

             

            1. Klasifikácia známkou

            Všetky predmety okrem výchovných predmetov sa klasifikujú známkou.

             

            Výsledné hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov bude objektívne zostavené na základe nasledujúcich podkladov :

            -známky dosiahnuté pred prerušením vyučovania,

            -práca žiakov na vypracovaní úloh  ( referátov, prezentácií, pracovných listov, samostatnej práce a i. ) zadaných v rámci dištančného vzdelávania,

            -online testy, online skúšanie ( po vzájomnej dohode vyučujúceho so žiakmi – je potrebné rátať s nižšou váhou známky ako pri riadnom skúšaní )

            -online rozhovory so žiakmi

            -známky dosiahnuté v II.polroku po prípadnom obnovení činnosti školy. ( Ide o započítanie hodnotenia, ktoré bude možné realizovať po obnovení vyučovania).

             

            1. Základné princípy hodnotenia žiakov v čase prerušeného vyučovania platia tak, ako ich zverejnilo ministerstvo školstva. Pripájame ich v samostatnej prílohe.

             

            1. Všeobecné princípy :

            -žiaci sú povinní zúčastňovať sa na distančnom vzdelávaní, ktoré prebieha prostredníctvom učiteľmi zvolených komunikačných kanálov ( Edupage, Zoom, Watts App, Viber, mail a i. )v čase platného rozvrhu hodín a podľa platných odporúčaní ministerstva školstva ,

            -žiaci sú povinní plniť zadané úlohy v termíne stanovenom vyučujúcim,

            -žiaci pracujú na zadaných úlohách, aktívne sa zaujímajú o výsledky svojej práce, komunikujú s vyučujúcimi, hľadajú s ním riešenia na odstránenie nedostatkov,

            -ak sa žiak nemôže zúčastniť na dištančnom vzdelávaní, vopred o tom informuje triedneho učiteľa,

            -ak majú žiaci technické problémy, ktoré im znemožňujú zúčastňovať sa na dištančnom vzdelávaní, oznámia to triednemu učiteľovi. Po konzultácii s ním sa pokúsime danú situáciu riešiť.

             

            V tejto mimoriadnej situácii budeme reagovať na všetky prípadné zmeny a usmernenia podľa pokynov ministerstva školstva tak, aby sme zabezpečili riadne vzdelávanie na diaľku a pokúsili sa čo najobjektívnejšie vyhodnotiť –klasifikovať tento druhý polrok v náročných podmienkach.

             

               V Hniezdnom 22.4.2020                        Ing. Adriena Ondrejčeková

                                                                                         riaditeľka školy

             

        • USMERNENIE PRI VYBERANÍ PRÍSPEVKOV NA ČIASTOČNÚ ÚHRADU POPLATKOV  V ŠJ, ŠKD a MŠ.
          • USMERNENIE PRI VYBERANÍ PRÍSPEVKOV NA ČIASTOČNÚ ÚHRADU POPLATKOV V ŠJ, ŠKD a MŠ.

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je spôsobené šírením respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19, sa prerušuje vyučovanie na školách a v školských zariadeniach v období od 16.3.2020 do odvolania.

            V súvislosti s prerušením vyučovania sa zmenili aj podmienky úhrady príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v ŠKD, ŠJ a MŠ. Nakoľko sa príspevok platí za nejakú službu, ktorá sa momentálne z objektívnych dôvodov neposkytuje, odporúčame rodičom, s platnosťou od 1.4.2020, pozastaviť úhrady za príspevky za stravu v ŠJ, príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v MŠ a ŠKD.

            Preplatky týchto úhrad sa zarátajú do nasledujúceho zúčtovacieho obdobia po obnovení prevádzky ZŠ s MŠ Hniezdne. V prípade, ak sa  vyučovanie v tomto školskom roku neobnoví, budú preplatky zákonným zástupcom , ktorí nepozastavili svoje platby, vrátené na účet v mesiaci júl 2020.

            Ďakujeme  za ústretovosť a spoluprácu.

            Ing. Adriena Ondrejčeková

            riaditeľka ZŠ s MŠ Hniezdne

          • Duálne vzdelávanie - informácie pre rodičov

          • V súvislosti s národným projektom Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality OVP základná škola  ponúka rodičom žiakov 9. ročníka aktivitu, ktorá by sa mohla uskutočniť na našej škole formou prezentácie ohľadom možností duálneho vzdelávania žiakov. Prezentácie by sa realizovala na rodičovskom združení. Termín a formu je možné dohodnúť s vyýchovnou poradkyňou. 

            Aktivita je pre rodičov/zákonných zástupcov žiakov, aby mali k dispozícii čo najviac relevantných informácií o tejto možnosti štúdia so zámerom správneho rozhodnutia ohľadom kariérového smerovania ich dieťaťa. Vzor-ucebna-zmluva-od-9-2019.pdf.

        • ČÍSLA V MALÍČKU
          • ČÍSLA V MALÍČKU

          • Dňa 29. januára 2020 sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni konalo obvodné kolo Matematickej olympiády. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci 5. ročníka. Jeden z nich – Filip Fedorek – sa stal úspešným riešiteľom. Blahoželáme.

          • Rozhodni sa správne!

          • Na www.kamPO.sk prináša informácie o všetkých stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja.

            Stredná škola - 4 roky, ktoré ťa budú sprevádzať celý život. V tvojom výbere ti chce pomôcť aj brožúra Kam po základnej škole, ktorú nájdeš ich tiež v našej tlačenej brožúre "KamPO základnej?".

            (k discpozícii v tlačenej podobe u výchovnej poradkyni).

             

        • OZNAM RIADITEĽKY ŠKOLY O ZRUŠENÍ VYUČOVANIA
          • OZNAM RIADITEĽKY ŠKOLY O ZRUŠENÍ VYUČOVANIA

          •         Vážení rodičia, z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, na odporúčanie RÚVZ v Starej Ľubovni, bude v dňoch 20.2.2020 – 21.2.2020 (štvrtok a piatok) zrušené vyučovanie. V týchto dňoch bude fungovať ŠKD (v čase od 7:50 - 13:15). Aj napriek tomu, že Vaše dieťa nenavštevuje ŠKD, môže sa zúčastniť náhradného vyučovania v ŠKD (zdravé dieťa). Zároveň deťom, ktoré budú ráno v ŠKD a potvrdia svoju prítomnosť v škole na skenovacom zariadení bude vydaný obed.

            Hniezdne 19.02.2020                                                                                          Riaditeľka školy                           

                                                                                                                                    Ing. Adriena Ondrejčeková

        • MISS bábika
          • MISS bábika

          • MISS BÁBIKA

            Dievčatá z 1. a 2. ročníka si zmerali sily v súťaži  „MISS bábika“, ktorá sa konala 28.1.2020. Každá súťažiaca mala v 1.kole za úlohu zaujímavo predstaviť svoju obľúbenú bábiku. Potom sa dievčatá pretekali v súťaži zameranej na zručnosť a tvorivosť. Súťaž bola veľmi napínavá a obecenstvo búrlivo povzbudzovalo svoje spolužiačky.

            Víťazkami sa stali:  1. miesto -  Anamária Beľanová   (2.roč.)

                                          2. miesto – Alica Kiszelyová  (1.roč.)

                                            3. miesto – Nela Mačíková    (1.roč.)

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 6.2.2020 sa na ZŠ Komenského konalo okresné kolo geografickej olympiády. Našu školu reprezentoval žiak 5. ročníka – Filip Fedorek, ktorý obsadil krásne 4. miesto a stal sa tak úspešným riešiteľom. Blahoželáme.

        • Vianočná besiedka
          • Vianočná besiedka

          • Dňa 20.12.2019 si žiaci našej školy spolu s triednymi učiteľkami  pripravili pestrý program pri príležitosti príchodu Vianoc. Pani družinárka otvorila program príhovorom ku všetkým žiakom a učiteľom. Žiaci mali krásne scénky, tance, básne a piesne.Tradične nám deviataci pripravili posedenie vo svojej cukrárni a tí ktorí ešte nemali pre svojich blízkych darčeky mohli využiť možnosť zakúpiť si nejaké pozornosti z tvorivej dielničky. Svojou účasťou nás potešili aj rodičia. Na záver nám pani zástupkyňa riaditeľky školy popriala  príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov v novom roku.

        • Vianoce v ŠKD
          • Vianoce v ŠKD

          • Aj tento školský rok sa deti z ŠKD tešili na Vianoce. Takto si vyzdobili pomocou odpadového materiálu (tégliky od jogurtov, papier, vlna, plastové lyžičky) priestory školského klubu.

          • ibobor - online súťaž v informatike

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            V tomto školskom roku sa súťaže zúčastnilo 73 žiakov našej školy. Z nich sa 29 žiakov stalo úspešnými riešiteľmi (t.j. dosiahli aspoň polovicu kladných bodov).

            1. stupeň:

            Ľ. Beľan (100 percentil), S. Korsch (100 percentil), S. Regeš (100 percentil)T. Kiliany (100 percentil

            J. Badovský, Beľanová, S. Bujnovská, P. Fidermák, R. Gurega, K. Jacáková, N. Jareminská, . B. Konkoľová, D. Korsch, K. Krajgerová S. Lackovič, N. Mačíková, A. Pardusová, V. Pardusová, N. Pavelčáková, E. Rurová, D. Simoníková, A. K. Šimkovičová, A. Šidlovský, S. Tibenský

            2. stupeň: M. Beňová, F. Fedorek, A. Korsch, Ch. Pardus, N. Točeková

            Srdečne blahoželáme!

        • Dodatok k školskému poriadku
          • Dodatok k školskému poriadku

          • Dochádzajúcim žiakom z obce Lacková, Forbasy, Nižné Ružbachy, ktorí ostávajú po vyučovaní v budove školy čakať na autobus

            je zakázané

             

            • opúšťať budovu školy,
            • pohybovať sa svojvoľne mimo areálu školy (hlavná aj vedľajšia cesta, obchod v obci, okolie rieky Poprad a pod.).

            Počas čakania na autobus sa môžu zdržiavať:

            • v prezuvarni
            • na školskom dvore (bez výtržností).

             

            Je nevyhnutné dodržiavať školský poriadok, aby nedošlo k úrazu.

            Dochádzajúci žiaci odhlásia čipom svoj odchod zo školy až pri odchode k autobusu.

        • Deň matiek v MŠ

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.