• Výrobky z odpadového a bio materiálu
          • Výrobky z odpadového a bio materiálu

          • V rámci environmentálnej výchovy žiaci VI.VII. ročníka na hodinách techniky vyhotovili výrobky z odpadového materiálu za  asistencie p. učiteľa Fečka. Pri práci použili kartóny zo škatúľ, staré drevené dvierka, suché konáriky a zelené vetvičky. Zapojili svoju fantáziu a ich „umelecké dielka“ sme si mohli pozrieť na výstavke. Ďakujeme!

            Mgr. Viera Konkoľová

             

        • 3D tlač - nové možnosti vo vyučovaní informatiky
          • 3D tlač - nové možnosti vo vyučovaní informatiky

          • 3D tlač je spôsob výroby, kedy postupným nanášaním a spájaním materiálu vo vrstvách vzniká požadovaný objekt a zároveň pri ňom nevzniká nijaký, alebo len minimálny odpad. 

            Každým dňom sa zdokonaľuje, navrhujú sa nové tlačiarne a objavujú sa nové materiály, ktoré je možné tlačiť.

            Žiaci našej školy si vytvorili 3D návrhy pomocou jednoduchej webovej aplikácie. Zároveň mali aj možnosť si svoje výrobky vytlačiť a vidieť ako vyzerá ich výrobok v skutočnosti.

            Dnes je ešte stále táto technológia len na svojom začiatku a jej možnosti využitia neustále pribúdajú. Verím, že svojou deti svojou fantáziou a nadšením využijú potenciál novej 3D tlačiarne.

            Z. Čandová

        • Hviezdoslavov Kubín 2022
          • Hviezdoslavov Kubín 2022

          •     Celoslovenská recitačná súťaž, pomenovaná podľa významného básnika Pavla Országha Hviezdoslava, má u nás dlhoročnú tradíciu. V našej škole sa uskutočnilo školské kolo dňa 09.03.2022 v  1. kategórii a 16. 03. 2022 v 2., 3. kategórii. Svoje nadanie a recitačné schopnosti tento rok predviedlo 24 súťažiacich. Umelecké výkony predniesli  v troch kategóriách v prednese poézie a prózy. Hodnotil sa najmä výber textu, zvuková stránka reči, ovládanie textu, jeho prednes. Žiaci príjemne prekvapili výberom textov, umeleckým podaním, vtipnými pointami či prácou s publikom. Porota mala skutočne ťažkú úlohu pri vyhodnocovaní súťaže. Na všetkých zúčastnených čakala odmena a víťazi boli odmenení potleskom, krásnymi cenami i diplomom. Prednesy boli pôsobivé, presvedčivé a originálne, všetci sme pri nich prežili krásne popoludnie. Úspešným recitátorom srdečne gratulujeme a veríme, že sa v budúcnosti opäť stretneme na recitačnej súťaži. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste v poézii a v próze budú našu školu reprezentovať na okresnom kole.

            Mgr. Michaela Kožíková

            Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy sú nasledovné:

            1.kategória: (2. - 4. ročník)

            poézia:   1. Aneta Hlinková   (2.r.)          próza: 1. Ema Hlinková (4.r.)

                           2. Adam Regeš  (3.r.)                          2. Samuel Korsch (4.r.)

                           3.  Oliver Vyrostek ( 2.r.)                    3.  Ján Korsch (2.r.)

             

            2.kategória: (5. - 6. ročník)

            poézia:   1. Daniel Korsch  (6.r.)            próza: 1. Pavol Fidermák (6.r.)

                           2. Maximilián Toček (5. r.)                 2. Ivo Hrebík (6.r.)

                           3. Karolína Šimkovičová (5. r.)         3. Vanesa Pardusová (5.r.)

             

            3.kategória (7. - 9. ročník)

            poézia:   1. Natália Točeková   (7.r.)        

                          2. Andrej  Korsch  (8.r.)                   

                          3. Andrej Hlinka  (7. r.)     

        • Prihláška na štúdium na našej škole
          • Prihláška na štúdium na našej škole

          • Milí rodičia budúcich prváčikov,

            prosíme Vás aj tento rok o povinné elektronické vyplnenie prihlášky na zápis detí do 1. ročníka pre šk. rok 2022/23 online (na našej webovej stránke kliknite na –  O škole  - elektronická prihláška) Po vyplnení a odoslaní prihlášky, si ju prosím 1 x vytlačte, podpíšte a prineste podpísanú na zápis. Prihlášku je možné vyplniť do 10.4.2022.

        • Pozdrav Petry Vlhovej pre družinárov
          • Pozdrav Petry Vlhovej pre družinárov

          • Aj deti zo školského klubu sú veľkí fanúšikovia Petry Vlhovej. Na zimných olympíjskych hrách jej silno držali palce a keďže Petra je jednička, vybojovala zlatú medailu. Ako milé poďakovanie si pre ňu pripravili množstvo kresieb, ktoré jej poslali. 

            Petra sa rozhodla, že svojích malých fanúšikov pozdraví prostredníctvom otca Igora. Deťom zaslala milé darčeky a podpis karty. Veď posúďte sami. 

            Deti zo školského klubu z celého srdca ďakujú za darčeky a krásny, vynimočný deň!

             

            Mária Baumeisterová

            vychovávateľka ŠKD

        • Moja malá záhradka od Kauflandu u tretiakov
          • Moja malá záhradka od Kauflandu u tretiakov

          •  

            Projekt je ako stvorený pre deti, ktoré si môžu takto vyskúšať pestovanie rozličných druhov zeleniny a byliniek. Veľmi sme sa potešili, že naša trieda patrí k tým šťastlivcom, ktorým vlastné skúsenosti s pestovaním rastlín pomôžu lepšie chápať a vážiť si svet okolo seba. Prostredníctvom  tohto projektu  sa deti priblížia k prírode a k pochopeniu jej zákonitostí. Odmenou pre deti je okrem možnosti pozorovať klíčiaci život aj možnosť zapojiť sa do súťaže o zaujímavé hodnotné ceny, napríklad interaktívna tabuľa, skleník, smart črepníky, alebo set troch vyvýšených záhonov. Držte nám palce!

            Mgr. Becková Ingrid

          • Modlitba za pokoj

          • A keď budete počuť o vojnách a nepokojoch, NEĽAKAJTE SA!

                                                                                                                      Lk 21,9

            V týchto dňoch Pápež František plný úzkosti a obáv vyzýva zvlášť k modlitbe a k pôstu za mier. Modlitba nás spája s Otcom a robí nás bratmi. Proti vojne máme málo prostriedkov, ale najsilnejšou zbraňou proti zlu je modlitba svätého ruženca. Aj deti z našej školy bojovali za pokoj vo svete modlitbou svätého ruženca na hodinách náboženskej výchovy a tým sa zapojili do výzvy „ Ruženec s deťmi za pokoj vo svete“. Pán Boh zaplať!

                   Mgr. Viera Konkoľová

        • Envirodruháci
          • Envirodruháci

          •  

            Zima je krásne ročné obdobie – sneh, ľad, snehová chumelica, zimné radovánky, snehuliak...keď nás mráz poriadne vyštípe, zahrejeme sa doma, v teple. Ale ako prežívajú krutú zimu vtáčiky? My sme sa rozhodli, že im počas tejto zimy pomôžeme. Naši šikovní a ochotní ockovia aj dedkovia za našej výdatnej pomoci vyrobili krásne kŕmidlá a búdky. Ujo školník nám pomohol s ich umiestnením na stromoch na školskom dvore. Priniesli sme aj niečo chutné do ich zobáčikov. Naša snaha bola odmenená. Vtáčiky si na nej pochutnávajú a my z toho máme obrovskú radosť.

                                                                                                   PaedDr. M. Novická

        • Fašiangy u druhákov
          • Fašiangy u druhákov

          •  

            Fašiangy, Turice, Veľká Noc príde...obdobie fašiangov patrí zábave, maskám, šiškám (nie tým na stromoch). V našej triede sa to do bodky splnilo a my sme sa super zabavili na karnevale. Takže namiesto žiakov boli v našej triede policajti, indián, šerif, astronaut, robot, srnka, múdra sova, princezná, kovboj a Zorro, batman a spiderman. Zabávali sme sa pri metlovom a stoličkovom tanci. Keď sme vyhladli, v bufete sme mali veľa chutných šišiek, ktoré nám napiekli naše šikovné mamky a babky. Mňam!!! Ďakujeme!

                                                                                                       PaedDr. M. Novická

          • Oznam pre rodičov

          • Riaditeľstvo základnej školy v Hniezdnom prosí rodičov žiakov, aby nezabudli doručiť potvrdenie o bezpríznakovosti. Zároveň prosíme otestovať deti pred nástupom do školy. 

            Ďakujem.

            Mgr. Slavomíra Gribová

            riaditeľka školy

             

        • Geografická olympiáda - okresné kolo
          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 17.2.2022 sa konal jubilejný 50.ročník geografickej olympiády. Na okresnom kole v kategórii F našu školu reprezentovali traja šikovní šiestaci. Pavol Fidermák a Patrik Regeš sa stali úspešnými riešiteľmi. Daniel Korsch  s počtom bodov 94 sa umiestnil na peknom 3. mieste a vybojoval si tak postup na krajské kolo.  Súťažiacim srdečne blahoželáme a Danielovi držíme palce!                                                                                                             

               Mgr. Beáta Čižmárová

        • Fašiangy na snehu
          • Fašiangy na snehu

          • V čase fašiangových radovánok využili tretiaci bohatú snehovú nádielku a príjemné zimné počasie na zdravý pobyt na čerstvom vzduchu.  Obliekli si otepľovačky, zobrali klzáky, boby alebo sánky a hor sa zdolávať nástrahy snehu. Tak veľmi sa im to zapáčilo, že im nakoniec nerobilo problém a zdolať aj skokanské nástrahy kopca za obcou. Ale ako sa hovorí, dieťa má byť hlavne veselé a šťastné. Môžete posúdiť ako sa to podarilo.

             

            Mgr. Becková Ingrid

          • Úspešný športovec

          • Dňa 6.2.2022 sa žiak našej školy Andrej Hlinka zúčastnil pretekov Pohára žiakov pod záštitou Zväzu slovenského lyžovania. Andrejovi sa podarilo obsadiť výborné 3. miesto.

            Andrejovi gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

          • Matematický úspech piatakov na okresnom kole

          • 19.januára 2022 sa uskutočnil 71. ročník OK matematickej olympiády pre kategóriu Z5 – 5.ročník.

            Našu školu veľmi úspešne reprezentovali piataci Matúš Víra a Maximilián Toček. Z 20 súťažiacich sa M. Víra umiestnil na  2.miesteM. Toček sa získal 3.miesto.

            Chlapcom srdečne blahoželáme k dosiahnutému skvelému výsledku a praje ešte veľa správne vyriešených úloh!

          • Telesná a športová výchova na ľade

          • Korčuľovanie na ľade predstavuje v týchto zimných mesiacoch obľúbenú pohybovú aktivitu. Je to činnosť, pri ktorej si žiaci môžu užiť kopec zábavy a nemajú pocit, že sa príliš namáhajú.

            Takúto možnosť rozhýbať telo a stráviť nejakú hodinku na čerstvom vzduchu využívajú pravidelne žiaci našej školy, počas vyučovacích hodín TSV.

             

            Mgr Beáta Čižmárová

            Mgr. Dominik Fečko

          • Práce žiakov na tému protidrogovej prevencie

          • V rámci protidrogovej prevencie, sme so žiakmi ôsmeho ročníka na hodine anglického jazyka diskutovali o zdravom životnom štýle. Na záver si každý vyrobil svoj projekt o zdravom životnom štýle - healthy lifestyle a použili sme ich na nástenku.

             

            Mgr. Petra Sebešová

             

             

          • Vianočná pohľadnica

          • Žiak našej školy Ľubomír Beľan (5. ročník) preukázal svoje kvality aj vo výtvarnej oblasti. Jeho dielo  vybrala porota ZUŠ v Starej Ľubovni a dostalo sa ako titulný obrázok na vianočnú pohľadnicu.

            Ľubkovi gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • 24.11.2021 sa konalo školské kolo Geografickej olympiády v kategórii F. Súťažilo sa formou online.

             

            Zo školského kola postupujú prví traja úspešní riešitelia.

             

            Zúčastnení žiaci:

            • Fidermák Pavol (6. roč.) - úspešný riešiteľ - postúpil na okresné kolo
            • Korsch Daniel (6. roč.) - úspešný riešiteľ - postúpil na okresné kolo
            • Regeš Patrik (6. roč.) - úspešný riešiteľ - postúpil na okresné kolo
            • Fedorek Filip (7. roč.) - úspešný riešiteľ
            • Šidlovský Adam  (6. roč.) - úspešný riešiteľ

            Okresné kolo sa bude konať online 17.2.2022

             

            Všetkým riešiteľom srdečne gratulujeme a postupujúcim držíme palce na okresnom kole.

             

            Zodpovedný vedúci: Mgr. Beáta Čižmárova

             

          • Oznam

          • Z dôvodu výskytu Covid 19, prosíme rodičov, aby svoje deti pred nástupom do školy dnes otestovali (16.01.2022) a použitie testu nahláslili triednému učiteľovi.

            Za pochopenie ďakujem.

            Mgr. Slavomíra Gribová

            riaditeľka ZŠ s MŠ

        • Deň matiek v MŠ

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.