• Pozvánka na rodičovské združenie

          • ZŠ s MŠ v Hniezdnom a výbor RZ pozýva rodičov detí navštevujúce MŠ v Hniezdnom na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 8. 9. 2022 o 15.30 hod ( štvrtok ) v MŠ.

            Tešíme sa na Vašu účasť. :)

          • Hurá do škôlky !

          • Milí rodičia...

            čoskoro sa opäť otvoria brány našej MŠ. Oddýchnuté a plné elánu sa tešíme na Vaše deti a na Vás. Aby nástup Vašich detí po administratívnej stránke prebehol čo najhladšie prosíme venujte pozornosť týmto tlačivám. Všetky priložené tlačivá je potrebné si stiahnuť a vyplnené doručiť pani učiteľkám v deň nástupu do MŠ. Bezpríznakovosť sa dá počas šk. roka posielať aj cez Edupage. 

            Ďalšie aktuálne informácie ohľadom chodu MŠ nájdete na tejto školskej stránke v sekcii Materská škola.

            Ďakujeme :)

             

        • Škola volá!
          • Škola volá!

          • Vážení rodičia,

             

            otvorenie školského roka v Základnej škole s materskou školou Hniezdne sa bude konať 05. 09. 2022 o 09.00 hod. v priestoroch Základnej školy.

            Školská jedáleň pre žiakov základnej školy a žiakov ŠKD bude v prevádzke od 06.09.2022.

            Materská škola bude v plnej prevádzke od 05.09.2022 od 06:30 hod. do 16:30 hod.

            Prosíme rodičov, aby pred nástupom detí do základnej školy a materskej školy vyplnili tlačivo o bezpríznakovosti (Príloha č. 1). Vyplnené písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môžu odovzdať triednemu učiteľovi alebo ho môžu poslať svojmu triednemu učiteľovi prostredníctvom rodičovského konta Edupage.

            Za porozumenie ďakuje riaditeľka školy Mgr. Slavomíra Gribová

             

          • Dovidenia škôlka milá!

          • Dňa 29.06.2022 sa v našej MŠ konala rozlúčka s predškolákmi, počas ktorej sme sa rozlúčili s budúcimi prvákmi. Pani učiteľka Julka predniesla príhovor, v ktorom poďakovala deťom za ich šikovnosť a usilovnosť v MŠ a popriala deťom všetko dobré na ich ceste stať sa skvelým prvákom. Následne predškoláci po jednom predstúpili pred ostatné deti, zarecitovali básničku a riešili jednoduché úlohy, aby preukázali, že sú hodní stať sa prvákmi. Po splnení úlohy dostali vysvedčenie a darčeky, urobili si spoločné fotografie. Deti z “krtkovej“ triedy a budúci predškoláci ich vyprevadili a spolu sa rozlúčili voľnou zábavou, počas ktorej sa deti občerstvili a zatancovali si. Dovidenia školáci!

             

          • Výstava LEGO®

          • V našej obci v Galérii Hniezdne organizátori usporiadali Lego výstavu pri príležitosti 90. výročia vzniku značky LEGO®, ktorá bude trvať od 10.6.2022 do 10.9.2022. Naše detičky z MŠ boli pozvané na túto výstavu, na ktorú sa veľmi tešili. Obdivovali rôzne stavby, dopravné prostriedky, postavičky a iné výtvory z lega. Najviac sa však tešili z tvorivého kútika a voľne dostupného lega na stoloch, s ktorým kreatívne pracovali. Ďakujeme za krásny lego zážitok. :) 

             

          • Výlet do Mini ZOO v Nestville Parku

          • Koniec šk. roka sa blíži a s ním aj výlety detí. Naše dobré detičky z MŠ si “vyslúžili“ krásny výlet k zvieratkám do Mini ZOO, ktoré sa nachádza v našej obci. Mnohé z detí niektoré zvieratká videli prvýkrát. Za sprievodu pani učiteliek, asistentiek a vzácnej návštevy p. uč. Lydky si užili nezabudnuteľný deň. Veď posúďte sami :)

          • Krakov – Osvienčim

          • Dňa 10.6. sa  žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie Krakov - Osvienčim. V dopoludňajších hodinách sprievodkyňa previedla žiakov   mestom Krakov na rieke Visla. Pozreli si zámocký komplex Wawel, kultúrny a národný symbol Poľska a gotickú katedrálu. Pokračovali v prehliadke mesta najväčším námestím v strednej Európe – Rynek Glowny, renesančnou tržnicou Sukiennicou a navštívili aj najstaršiu univerzitu v Krakove.

            V poobedňajších hodinách sa presunuli do Osvienčimu, kde absolvovali prehliadku koncentračného tábora z obdobia II. svetovej vojny a jeho okolia. Osvienčim je miestom smutného svedectva genocídy, ktoré v každom návštevníkovi zanechá hlbokú stopu.

             

            Viera Konkoľová

          • BOTANIKIÁDA

          • Dňa 1. 6. 2022 sa v Botanickej záhrade  UPJŠ v Košiciach konalo regionálne kolo Botanikiády, na ktorej súťažia žiaci Prešovského a Košického kraja. Našu školu reprezentovali 2 piatačky – Vaneska Pardusová a Karolínka Šimkovičová. No a domov sme samozrejme neodišli naprázdno.  Karolínka, ktorá v súťaži nestratila ani 1 bod, si domov odniesla zaslúžený diplom. Cenu jej prišiel odovzdať sám pán riaditeľ botanickej záhrady prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD. Srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                 Mgr. B. Čižmárová

          • Oznam pre stravníkov ŠJ

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje stravníkom, že od 21.06.2022 nie je možné sa odhlásiť zo stravy z dôvodu uzávierky školskej jedálne. 

            V prípade ochorenia dieťaťa si obed môžete vyzdvihnúť do obedára. 

             

            Anna Lajčáková

            vedúca ŠJ

             

        • Deň detí v našej MŠ
          • Deň detí v našej MŠ

          •     1.jún je sviatkom všetkých detí. Ani v našej MŠ v tento deň nechýbala oslava plná zábavy, smiechu detskej radosti, darčekov a prekvapení. Už ráno deti čakali vyzdobené triedy a rôzne aktivity. Detičkám pani učiteľky pripravili hrané divadielko „O Kohútikovi a sliepočke“, ktorú so zatajeným dychom sledovali. Milé slečny praktikantky im ako darček namaľovali na chodník cestičky, preskakovačky. Pri rozdávaním darčekov detské očká svietili radosťou. Ďalšiu radosť im vyčarili ujovia policajti, ktorí im predviedli prácu so psíkom a porozprávali o nástrahách v ich práci. Deti si so záujmom vyskúšali nepriestrelné vesty, putá...poobzerali si policajné auto.         Veríme, že tohtoročný sviatok detí bol pre ne opäť nezabudnuteľný. Najkrajším prejavom vďaky pre nás dospelých boli žiarivé tváričky našich detí, ktorými nás obdarili v tento deň. :)

        • MDD 2022
          • MDD 2022

          • DETI SI UŽILI SVOJ DEŇ NA JEDNOTKU

            Nie je krajšia vec na svete, ako šťastná a usmiata detská tvár. Týmto heslom sa riadili všetci, ktorí sa dňa 1. júna podieľali na príprave Dňa detí v Hniezdnom. Vďaka dobrovoľným hasičom z obce Hniezdne a policajtom z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Starej  Ľubovni si deti mohli tento deň naozaj užiť naplno. Veď posúďte sami....

          • Oznam pre stravníkov školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom, aby v mesiaci jún a júl nepoukazovali platbu za stravu. Prosíme rodičov, ktorí majú trvalé príkazy, aby si ich pozastavili. 

            Ďakujem.

            Anna Lajčáková

            vedúca školskej jedálne

        • Vyhodnotenie súťaže "Les mojimi očami"
          • Vyhodnotenie súťaže "Les mojimi očami"

          • "V lese nie je wifi, ale sľubujem, že tam nájdeš lepšie spojenie".

                                                                                             Ralph Smart psychológ a spisovateľ

            V súťaži o najkrajší záber získala najväčší počet vašich hlasov žiačka 6. ročníka Sofia Bujnovská.

            Gratulujeme.

          • Deň mlieka

          • Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje vždy tretí májový utorok, už od roku 1957, pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej stravy.Obsahujú veľa vitamínov, vzácne mliečne bielkoviny. Mlieko je akýmsi tekutým vápnikom v pohári, ktorý je dôležitý pre zdravý rast kostry a zubov. Výživnejšiu potravinu ako je mlieko by sme len veľmi ťažko hľadali.

            Tento významný deň sme si pripomenuli aj my. Žiaci niektorých tried vyrábali plagáty, ale aj 3D kravičku z mliečnych obalov, ktorú aj podojili, iní pripravovali výdatné pokrmy a dobroty z mlieka, na ktorých si neskôr pochutnali, ďalší navštívili farmu, kde sa dozvedeli zaujímavé informácie o kravách a absolvovali exkurziu v malej mliekarni. Oboznámili sa so spracovaním mlieka, výrobou syrov, bryndze, syrových nití a uzlíkov, jogurtov. Zavŕšením bola ochutnávka jogurtového mlieka, ktorú im pripravili milé pracovníčky.

            Tento deň si žiaci užili a inšpiroval ich k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          • V minulosti branné cvičenie, v súčasnosti Ochrana života a zdravia  sa 10. 5. 2022 uskutočnilo aj na našej škole. Jarné teoretické aj praktické cvičenia, ktoré sú povinnou súčasťou školských akcií každého školského roka, sa najprv konali teoretickou prípravou v triedach a následne ich praktickým realizovaním na multifunkčnom ihrisku, školskom dvore a v prírode.

            Žiaci 1.,3. a 4. ročníka boli na multifunkčnom ihrisku, kde plnili úlohy na jednotlivých stanovištiach. Preverili svoje schopnosti a zručnosti na šiestich stanovištiach, v simulovaných podmienkach z oblasti riešenia mimoriadnych situácií, zdravotnej prípravy, pohybu a pobytu v prírode. Žiaci druhého ročníka spolu so žiakmi špeciálnej triedy sa vybrali do Údolia mládeže, kde si v tieni stromov oddýchli a riešili úlohy účelového cvičenia.

             

              Účelové cvičenie sa na druhom stupni konalo na 3 stanovištiach, kde žiaci museli vedomosťami, schopnosťami a zručnosťami absolvovať jednotlivé stanovištia: zdravotnícka príprava, riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode. Žiaci deviateho ročníka mali pripravené sprievodné akcie, ktorými spestrovali program dňa.

               Za krásneho počasia žiaci s nadšením a ochotou pristúpili k plneniu úloh, čím naplnili cieľ účelového cvičenia OZŽ.

             

        • Mimoriadne riaditeľské voľno
          • Mimoriadne riaditeľské voľno

          • Z dôvodu zabezpečenia Celoslovenského Testovania 5-2022 udeľuje riaditeľka školy žiakom 6. - 9. ročníka dňa 18. mája 2022 (t. j. v stredu) riaditeľské voľno. Žiaci z ročníkov 1. - 4. sa vyučujú riadne podľa rozvrhu a žiaci 5. ročníka absolvujú v daný deň Testovanie 5-2022.

        • Deň matiek v MŠ

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.