• Oznam pre rodičov detí z materskej školy

          • Oznam pre rodičov detí našej MŠ. V dňoch 28. 3. 2024 a  2. 4. 2024 počas veľkonočných prázdnin školákov, prevádzka MŠ z dôvodu nízkeho záujmu o prevádzku nebude. Obnoví sa v stredu 3. 4. 2024. 

            Prajeme pokojné a milostiplné veľkonočné sviatky a teplé jarné počasie :)

          • Návšteva knižnice

          • "Kniha naša kamarátka" takéto heslo majú naši škôlkári. Počas marca - Mesiaca knihy, deti z materskej školy navštívili obecnú knižnicu, kde sa zoznámili s priestormi knižnice, v detskom oddelení si deti mohli vybrať a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách, vyjadrovali svoje zážitky z čítania, spoznali niektorých  spisovateľov detských kníh, ilustrátorov. Pani knihovníčka deťom vysvetlila postup pri požičiavaní kníh, ako správne zaobchádzať s knihami a pozvala ich na návštevu knižnice spolu s rodičmi. Deti odchádzali spokojné, obohatené o nové zážitky. Veríme, že tam budú odteraz chodiť s rodičmi, starými rodičmi alebo staršími súrodencami častokrát :)

             

          • • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ na školský rok 2024/2025

          • ·  Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) odsek 2:

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť (zapísať) dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

             

            Zápisu sa zúčastnia deti narodené od 1.9.2017 do 31.8.2018 s trvalým pobytom v Hniezdnom a zo spádových obcí Forbasy a Lacková, aj deti žijúce v zahraničí.

             

            Zápis sa koná  10. apríla 2024 od 14:00 do 17:00 hod.

            v priestoroch vedľajšej  budovy ZŠ na poschodí.

             

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            1. Občiansky preukaz zákonného zástupcu dieťaťa.
            2. Rodný list dieťaťa.
            3. Vytlačenú a podpísanú elektronickú prihlášku.
            4. 25 € na pracovné zošity pre prváka.
            5. V prípade odporúčania pokračovať v plnení predprimárneho vzdelávania - Žiadosť o pokračovanie v plnení predprimárneho vzdelávania (odklad).
            6. Podpísané písomné vyhlásenie (príloha č. 3)

            Podľa § 144a zákona účinného od 01. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje

             podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

             

                     Naša škola Vašim deťom vytvorí príjemnú atmosféru, ponúkne dobré priestorové vybavenie, moderné pomôcky, výborných učiteľov, zaujímavé mimoškolské aktivity, účasť  na projekte Zelená škola, možnosť pracovať s počítačmi, učiť sa cudzie jazyky (anglický, nemecký)  zúčastniť sa lyžiarskeho výcviku, školy v prírode a pod.

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať iba na jednu školu!

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať do ktorejkoľvek základnej školy. 

            Dokumenty na stiahnutie:

          • Oznam

          • Riaditeľské voľno

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Hniezdne 244, Mgr. Slavomíra Gribová v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5) oznamuje, že poskytuje žiakom ZŠ riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (testovanie T9), na deň 20. 03.2024 (streda).

             

             

             

                                                                                                                                              Mgr. Slavomíra Gribová

                                                                                                                                                  riaditeľka školy

          • Karnevalová slávnosť v MŠ

          • Na známosť sa dáva, mimoriadna správa: „Ako každý rok v tomto čase, karneval tu máme zase!“. Aj detičky z našej MŠ sa už nevedeli dočkať, kedy si oblečú krásne masky. Otázok typu:„…koľko sa ešte musíme vyspať a bude karneval“, alebo„…aká budeš maska?“ bolo nespočetné množstvo. Až konečne prišiel ten deň, keď sa celá materská škola premenila na rozprávkovú krajinu vyzdobenú pestrými balónmi, girlandami, v ktorej sa stretli takmer všetky rozprávkové bytosti – princezničky, králi, čarodejníci, piráti, hrdinovia, víly, morské panny, policajti či ninjovia. Nechýbali ani zvieratká - lienočky aj mačičky, zajkovia a množstvo iných krásnych masiek. Škôlka ožila vravou a veselou hudbou. Bola to riadna zábava. Masky spievali, tancovali aj hodovali. A keďže každé jedno dieťa bolo jedinečné a úžasné, preto i každé zvíťazilo. Odmenou bola malá odmena. Na pamiatku si urobili aj zopár fotiek. Bol to vydarený a veselý karneval. Vďaka patrí všetkým pani učiteľkám za prípravu a ich krásne masky a aj rodičom, ktorí pripravili deťom masky a občerstvenie. Najväčšou odmenou sú rozžiarené detské očká, radosť, dobrá nálada a pekný zážitok, na ktorý budeme dlho spomínať.

          • Vybíjaná - okresné kolo

          • Vo štvrtok 07.03.2024 si naše žiačky zmerali sily v okresnom kole vo vybíjanej žiačok ZŠ, ktoré sa konalo na ZŠ Levočskej v Starej Ľubovni. Celkovo sa okresného kola zúčastnilo 8 škôl, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naše žiačky v skupine podali výborný výkon a podarilo sa im postúpiť zo skupiny. Čakal ich zápas o bronzovú medailu, no súper podal lepší športový výkon.  Po dvoch napínavých polčasoch sme nakoniec obsadili krásne 4. miesto.

          • Návšteva planetária

          • Žiaci 3. a 4. ročníka navštívili 23.02.2024 Planetárium a hvezdáreň v Prešove. Dozvedeli sa veľa zaujímavých vecí o vesmíre, planétach, hviezdach. Mohli so overiť svoje vedomosti o vesmíre z hodín prírodovedy. Najzaujímavejšie bolo pozorovanie nočnej oblohy, hviezd, súhvezdí z pohodlných kresiel. Všetko to vyzeralo ako naozaj... Cesta domov rýchlo ubiehala aj vďaka super speváckym výkonom všetkých účastníkov exkurzie.

          • Beseda s policajtom

          • Žiaci 4. ročníka mali zaujímavé stretnutie s príslušníkom PZ v Starej Ľubovni, ku ktorému sa pripojili aj chlapci z 3. ročníka.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 20.02.2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Pätnásť žiakov z 2., 3. a 4. ročníka súťažilo v prednese poézie a prózy. Ich výkony ocenila nielen porota, ale aj spolužiaci z ŠKD.

            Takto to dopadlo:

            Poézia:                                                            Próza:

            1. K.Fidermáková    (4.r.)                          1.  J. Korsch   (4.r.)
            2. O. Vyrostek          (4.r.)                          2. M.Korsch  (2.r.)
            3. B.Danielovičová  (3.r.)                          3. J. Jelenčík  (3.r)

            Do okresného kola postupujú K. Fidermáková a J. Korsch.

                                                                                 Všetkým srdečne blahoželáme!

        • Miss bábika
          • Miss bábika

          • Vo štvrtok 22.02.2024 sa konalo školské kolo súťaže Miss bábika. Dievčatá 1.A, 1.B. a 2.A triedy súťažili v troch disciplínach. V úvode súťaže predstavili seba a svoju bábiku. Pokračovali kreatívnou maľbou šiat, v závere súťaže ukázali prácu s kočiarom.

                     Porota mala ťažkú úlohu rozhodnúť, ktoré tri súťažiace si odnesú diplom a cenu. Nakoniec sa rozhodli takto:

            1. Sabínka Selepová         1.B

            2. Mia Mária Maliňáková    2.A

            3. Karolínka Fišerová          1.A

                                                       Výherkyniam blahoželáme.

          • Oznam pre rodičov detí z MŠ

          • Oznam pre rodičov detí našej MŠ. V dňoch 26. 2. - 1. 3. 2024 počas jarných prázdnin školákov, prevádzka MŠ z dôvodu nízkeho záujmu o prevádzku nebude.

            Obnoví sa v pondelok 4. 3. 2024. Prajeme veľa oddychu a príjemné jarné počasie. :)

          • Valentínsky ples

          • Naši žiaci ukončili fašiangy v piatok 09.02.2024 prvým žiackym plesom v histórii našej školy. Žiaci 6. a 9. ročníka sa usilovne pripravovali a predviedli sa nám v plnej paráde. V úvode sa nám predstavili s nacvičeným tancom pod vedením PhDr. Marty Hanečákovej,PhD. V ich podaní sme videli ukážku bachaty, walzu, čače a valčíka.  Neskôr pokračovali voľnou zábavou s rôznymi súťažami a nechýbala ani tombola. Naša vďaka patrí aj rodičom, ktorí sa podielali na príprave pohostenia, prispeli do tomboly a veľmi sa tešíme aj ich účasti na plese.

          • Školský karneval 2023/2024

          • Dňa 09.02.2024 sa uskutočnil na našej škole fašiangový karneval pre žiakov 1. stupňa. Karneval sa niesol vo veselých farbách, širokých úsmevoch a radosti. Táto udalosť je známa tým, že sa môžeme premeniť na čokoľvek / kohokoľvek, koho si len vieme predstaviť.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a kreatívne masky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval 2023/2024.

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          •  

            Po roku sa opäť žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka v mesiacoch október - november zúčastnili celoslovenského športového projektu OLOV (Olympijský odznak všestrannosti). Vyskúšali si jednotlivé disciplíny a zmerali si sily so spolužiakmi z celého Slovenska. Za ich úsilie boli odmenený certifikátom. 

            Niektorým žiakom sa podarilo v disciplínach nazbierať dostatočný počet bodov, aby okrem certifikátu dostali aj medailu.

            Brondzovú medailu získaliEma Hlinkový 6.r.

                                                            Vanesa Pardusová 7. r.

                                                            Richard Gurega 8. r.

                                                            Ján Mačík 8. r.

            Striebornú medailu získal:   Andrej Hlinka 9.r 

            OLOV je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách a osemročných gymnáziách na území Slovenskej republiky.

            Hlavným cieľom projektu je aktivácia detí k pravidelnému športovaniu a zároveň motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie. Či už sú to deti, ktoré pravidelne športujú, alebo deti, ktoré nešportujú vo voľnom čase vôbec. Vďaka projektu bude možné utvoriť si komplexný obraz o pohybových schopnostiach mladej populácie, ako aj porovnať pohybové schopnosti mládeže na Slovensku so zahraničím

        • Deň matiek v MŠ

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.