• Zápis do materskej školy

          • Termín a podmienky prijatia dieťaťa

            na predprimárne vzdelávanie do materskej školy

             

              Žiadosť rodiča o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy (ďalej len „žiadosť“) na školský rok 2022/2023 sa bude podávať v čase

            od 2. mája do 13. mája 2022.

            Tlačivo žiadosti nájdu rodičia na stránke školy. Po vyplnení si ho vytlačia a dajú potvrdiť u svojho pediatra. Potvrdenie musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.  Na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

             

            Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy

            Do materskej školy sa prednostne prijíma dieťa,  pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2022)

            Do materskej školy sa prijímajú deti od troch rokov veku.

            Ak rodič chce odoslať žiadosť elektronicky, vytlačí si len potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti (ktoré je prílohou tohto oznámenia) a to dá potvrdiť u svojho pediatra. A podpisy rodičov vykoná dodatočne v MŠ.

                                                                                                              Mgr. Viera Fecenková - zástupkyňa riad. pre MŠ

        • Deň Zeme 22.apríl
          • Deň Zeme 22.apríl

          • Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných Zemou. Je potrebné si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto je nevyhnutné venovať sa otázkam životného prostredia a prostredníctvom celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie.

            Motto roku 2022 znie: Investujme do našej planéty!

            Tradičnou aktivitou v tomto jarnom období je organizácia čistenia a zberu odpadkov v okolí našej školy, do ktorej sa s chuťou zapojili nielen všetci žiaci, ale aj pekné počasie. Uvedomili si, že investovať do našej planéty môžeme aj zmenou našich každodenných návykov.

            Spoločne sme strávili enviro dopoludnie v triedach aj na školskom dvore, kde prebiehalo vyučovanie hravou formou, či tvorivými výtvarnými aktivitami, kde deti stvárnili svoj vzťah k Zemi, ale aj problémy, ktoré ohrozujú Zem.

            Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme!

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili aktivít ku Dňu Zeme.

            Mgr. V. Konkoľová

        • Informácie k Testovaniu 5 - 2022
          • Informácie k Testovaniu 5 - 2022

          • Vážení rodičia a žiaci piateho ročníka!

            Dovoľujeme si Vás informovať o realizácií povinného Testovania 5 -  2022, ktoré sa uskutoční 18. mája 2022 z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra

            Základné informácie o T5 - 2022 sú zverejnené tu

            Špecifikácia testov z matematiky je zverejnená  tu. Zo slovenského jazyka a literatúry je zverejnená tu.

             

        • Zápis do 1.ročníka
          • Zápis do 1.ročníka

          •  

            Pre škôlkarov – budúcich prvákov, bol 13.apríl 2022 veľkým dňom. Rodičia ich prišli slávnostne zapísať do 1.ročníka. Básničkou, pesničkou, počítaním do 10, pomenovaním farieb a geometrických tvarov, kreslením ľudskej postavy a ďalšími úlohami prezentovali  schopnosti, ktoré sú znakom školskej zrelosti. Deti boli veľmi šikovné a potešil ich aj darček, ktorý si so sebou odnášali. Rodičom s úsmevom oznámili, že to zvládli a budú z nich prváci.

                                                                                                 Mgr. Melegová Darina

        • Prvákov navštívili  predškoláci
          • Prvákov navštívili predškoláci

          • 29. marca a 5.apríla 2022 boli v prváckej triede vzácne návštevy. Najprv prišli predškoláci z MŠ Hniezdne a o týždeň neskôr predškoláci z MŠ Forbasy. Na vlastnej koži si zažili vyučovanie v naozajstnej škole pre „ veľkáčov“: hľadali písmenká, tvorili vety a sledovali čítanie svojich starších kamarátov zo šlabikára. O rok aj oni už budú toľko vedieť. Dokážu napísať vetu, prečítať rozprávočku a zarecitovať básničku. Budú z nich prváci.

                                                                                     Mgr. Melegová Darina

          • Práce žiakov

          • V rámci hodín techniky si žiaci osvojujú nové zručnosti. Napríklad žiaci 7. ročníka v rámci témy plasty si vyskúšali prácu s materiálom TERMOPLAST a podarilo sa im vytvoriť veľmi pekné kúsky. Naopak žiaci 5. ročníka sa venovali téme jednoduché stroje, kde si vytvorili a vyskúšali model vybraného jednoduchého stroja.

        • Rozlúčka s p. učiteľkou Lydkou
          • Rozlúčka s p. učiteľkou Lydkou

          • Ako píše múdry Syrach: „Všetko má svoj čas, svoj začiatok aj koniec.“. Konce sú zároveň začiatkom niečoho nového. A práve takýto čas, koniec aj začiatok prežíva naša kolegyňa, pani učiteľka a priateľka Lydka Gregová, ktorá po takmer 45-tich rokoch pôsobenia v našej MŠ odchádza do zaslúženého dôchodku.

            Táto výnimočná pani učiteľka, ktorej povolanie bolo poslaním, svojou odbornosťou, usilovnosťou, trpezlivosťou a s láskou učila a vychovávala dve generácie škôlkárskych detí. Nebola im len učiteľkou, ale často aj mamou.

            Deti a kolegyne sa s ňou slávnostne rozlúčili programom a darčekmi. K poďakovaniu sa pripojili aj rodičia a vedenie školy. S prianím len toho najlepšieho sa lúčil aj pedagogický zbor ZŠ a ostatní pracovníci školy.

            Lydka, zo srdca za všetko ďakujeme a želáme Ti veľa zdravia, elánu, pohody, nových zážitkov a oddychu v kruhu rodiny. S láskou na nás spomínaj 😊 . ​​​​​​​

        • Pozvánka do Veselej cukrárne
          • Pozvánka do Veselej cukrárne

          • Žiaci 9. ročníka Vás 13.4.2022 pozývajú od 8:30 do 12:30 hod. do svojej Veselej cukrárne, ktorá bude otvorená v hlavnej budove školy (jazyková učebňa).

            Za malý peniažtek si môžete kúpiť chutný koláčik, teplý čajík alebo horúcu čokoládu.

            Tešíme sa na Vás!

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Okresné kolo Pytagoriády sa uskutočnilo 29.3.2022 online formou. Súťaže sa zúčastnili žiaci tretieho, štvrtého a piateho ročníka našej školy.

                     V okresnom kole súťaže sa naši žiaci naozaj nestratili a úspešne reprezentovali školu.

                                                  Simeon Regeš (P4) - 9. miesto

                                                  Annamária Beľanová (P4) - 18.-1 9. miesto

                                                  Karolína Šimkovičová (P5) – 8. – 9. miesto

            Úspešným riešiteľom blahoželáme.

                                                                     D.Teplicová

        • ZÁPIS  DO  1. ROČNÍKA  ZŠ na školský  rok 2022/2023
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ na školský rok 2022/2023

          • Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) odsek 2:

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť (zapísať) dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápis sa koná od 13.apríla od 14:00 do 17:00

             

            Podľa § 144a zákona účinného od 1.januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje

             podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            .

             Písomné vyhlásenie: 

        • Žiaci učiteľom
          • Žiaci učiteľom

          • Lepšie ako tisíc dní usilovného učenia sa je jeden deň so skvelým učiteľom.   

                                                                                                                                         japonské príslovie

                   

            28.marec je sviatkom všetkých učiteľov, preto sa žiaci 3. a 4. ročníka rozhodli napísať malé veršované poďakovanie učiteľom našej školy. Nech sa páči prečítať si v galérii myšlienky, ktoré dali na papier. Príjemné čítanie.

                                                                D. Teplicová

             

          • Deň matiek v MŠ

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.